Webradio Foto Video

Arendcarnaval: een overzicht van 3 dagen wijkfeest

Geschreven door Lut Van Den Berghe on . Posted in Carnaval2017

Een onovertroffen editie weliswaar met een gevarieerd programma en zeer grote publieke belangstelling als eindresultaat. Alles begon al vrijdagavond bij de officiële opening in aanwezigheid van stadsvertegenwoordigers, bestuursleden, sponsors en fans van het eerste uur. Korte toespraken met vervolgens het start moment van de fakkeltocht als inleiding van deze 3-daagse werden traditiegetrouw gehouden.
De tocht met pompierwagen en escorte van politie begeleiding voorop. Een tussenstop werd voorzien in : café Drie Velden - café Peken Moens - Cafe de Belskes - Café Den Arend. 's Avonds volgde een grandioos optreden van Yves Segers met Nederlandstalige Ambiance muziek waarvan zijn carnavalshit : waar zijn die handjes en café de zwaan super bekend zijn. Zowel Orendprins Kiekes als Oilsjterse prins Raf gaven het beste van zichzelf in hun eigen showgedeelte.  
Op zaterdag namiddag was het een spetterende kindershow met clown-entertainer Kenny Blitz. Vele prijzen werden weggeschonken voor de deelnemers van de gevarieerde spelletjes. De aanwezige kids werden getracteerd op pannenkoeken en chocomelk door het gulle Arendcomité. Dankzij de vele sponsoringen met o.a de foorkramers Lunapark :  Joy Palace & Anja's funny duck's : eendjeskraam waren er supermooie speelgoed artikelen bij. Op het avondprogramma nog het Bal van de Kiekes (Joeri Kiekens) met een immense uitstraling en een prachtig kostuum made in Oilsjt!! Gerealiseerd door ex-prins Eric Dooms en zijn echtgenote. Een gedrapeerde cape met zijn karikatuur op de rug en brede schouder epauletten boven zijn kostuum van appel-blauw zee-groen met een oogverblindende speciaal hoofddeksel. De kandidaten prinsen vér Oilsjt mochten al een voorproefje geven met als eerste Alex De Kegel nadien Guyken (promille) en Peter Van Keer. Ook een gastoptreden van tegenkandidaat Christoph Van de Gucht was voorzien tijdens het bal. Dan volgde Sam Gooris met zijn populaire liekes en uitbundige meezingers. De tent kwam langzaam op gang met lange slierten van polonaises eveneens bij de volgende topvedette : Jettie Pallettie ten top!  Ondanks haar ongeval in de ochtend gaf zij een combinatie van kwaliteit op hoog feestgehalte ten beste...
Op zondag een reclamestoet met een 20-tal groepen in het vizier. In de late avond vond de prijsuitreiking plaats in de tent aan de Horebeke. Elke deelnemende groep kreeg een prijzenpakket aangeboden door het Arendbestuur; Voor het vuurwerk dat bekostigd is door de tussenkomst van de stad werd het publiek naar de open weide gestuurd achter de tent.  Een laatste show voor de plaatselijke Arendprins werd vereeuwigd en volgende ex-prinsen kregen  hun aandeel in deze eindfase : Veronique - Kevin Meert - Nick - Potrel - Cali - den Batjes - Evy. Een fenomenale uitgave waarvoor hartelijke dank aan het voltallige Arendbestuur - vele medewerkers - vrijwilligers - sponsors en zo veel meer dikke merci ..want d'n Arend leeft!! 

foto's: Patrick De Boeck

Possensje, Krejeis en De Zieke Zjieratten zijn de grote winnaars

Geschreven door Elien on . Posted in Carnaval2017

Volledige uitslag 89ste stoet


UITSLAG KLEINE GROEPEN

  1  De Zieke Zjieratten - 2x0    
  2  De Schoitkitten   
  3  Bedesterd   
  4  Oeverboeft   
  5  De Melkmoilen   
  6  Dest - Goe Schief   
  7  Nèm Na!   
  8  De Zwisjelmoizen   
  9  De Vismooil’n   
  10  Gralek Grosj   
  11  De Poipeplekkers   
  12  Geloeif mè goed   
  13  Stièndoeid   
  14  Ajommoja   
  15  ’t Es ter Oever - TOZ   
  16  Venoin   
  17  Beplekt of Bezoepen   
  18  De Tsjoepeneizen   
  19  ’t Es Noig   
  20  ’t Es Na of Noeit   
  21  De Saazers   
  22  Om en Vedrom   
  23  Schiefgoddeweg   
  24  De Smauk es ter af   
  25  Gekloetj   
  26  Beplekt en Bespoeten   
  27  Kledde me Vel   
  28  Bjein Swanjee   
  29  Lekken en Plekken   
  30  Wel Bestedj   
  31  Schelmeroi   
  32  Droeig   
  33  De Sperrezjiekers   
  34  De Zoipers   
  35  Denjer Enjeren   
  36  Wazakkermèdoeng   
  37  De Brosselkeire   
  38  Bekanst op de bolje   
  39  Bjein Treizen   
  40  Schiedj’oit   
  41  Gebosjt   
  42  Afgebesteld   
  43  Zjust op Toid   
  44  Liejp   
  45  A’join   
  46  Kompasje   
  47  Mismiejsterd   
  48  De Masjongskes   
  49  De Profiteurs   

UITSLAG MIDDELGROTE GROEPEN
   
 

  1  Krejeis 
  2  De Zwiejtzoel’n   
  3  De Loizemaanen   
  4  Tisj   
  5  De Steijnzoel’n   
  6  De Sjattrellen   
  7  Lossendeirdeveirdeirdeir   
  8  De Zjieverleppen   
  9  Wadesdavoriet - POV   
  10  De Popollekes   
  11  Geschalotterd   
  12  De Zwiejtollekes   
  13  De Toerenbijoekes   
  14  Drasj   
  15  Zwisj   
  16  Steirk   
  17  Gratietanders   
  18  De Droeve Apostelen   
  19  Onzjier zèn Préférees   
  20  Minder es Miër/Gestoikt   

UITSLAG GROTE GROEPEN   

  1  Possensje    
  2  Beschomt   
  3  De Lodderoeigen   
  4  De Snotneizen   
  5  Lotjonslos   
  6  Schiefregt’oever   
  7  Eirg   
  8  Pertotal   
  9  De Salongcarnavalisten   
  10  De Matotten   
  11  De Loge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag Van Het Kind 2017

Geschreven door Koen De Vogelaere on . Posted in Carnaval2017

De Dag Van Het Kind is een vaste waarde geworden op de carnavalskalender en ook dit jaar zorgde de winterfoor voor vele honderden stralende gezichtjes! Al was de 'aanloop' met optredens op het Vredeplein eerder een waterballet... Gelukkig boden de 'smaabollen' een lekkere troost! Na de middag klaarde het op, zowel de zon straalde, als de vele kindergezichtjes
 

 

 

 
 
 

Raf Sidorski is Prins 2017

Geschreven door Elien on . Posted in Carnaval2017

Gisteravond werd Raf Sidorski in de florahallen verkozen tot Prins Carnaval 2017.
Hij haalde het, na maximum score op sms & een mooie show en ondanks een mindere theoretische test, van Chris Boone, Ronny Eemans en David Bockstael. 

De Flora was alweer volgelopen met enthousiaste fans van de 4 kandidaten. Nadat ze elk om beurt voorgesteld werden, was het tijd voor het grote werk. Elke kandidaat mocht z'n show brengen, en ze brachten het allemaal goed binnen de tijd. Den Boein mocht de spits afbijten, en legde meteen de lat hoog en gaf met mooie kostuums en liedjes het beste van zichzelf. Raf mocht daarna het podium op en het was meteen duidelijk dat het een hoogstaande avond was. 

Originele kostuums, decors en liedjes die dan ook nog eens goed gebracht werden. Ronny kwam als derde aan de beurt, maar het was duidelijk dat dit toch iets minder was als de eerste twee kleppers. Ook David zat op hetzelfde niveau als Ronny.  We wensen dan ook de 4 kandidaten proficiat te wensen met hun optredens, ze mochten er één voor één zijn!

De sms-voting dit jaar werd dan weer het moeilijke moment van de avond. Enkele stemmen werden niet meegeteld, en er moest dus een hertelling gebeuren. 

Hierdoor liet de uitslag én het afscheid van Dennis wat op zich wachten...

Omstreeks 1u20 mocht Dennis dan toch aan zijn afscheid beginnen, hij werd overladen met knuffelbeertjes, en bracht geëmotioneerd z'n afscheidslied... 

Daarna was het tijd om de scepter door te geven. Wie zou het worden... Den Boein? Raf? of toch nog Ronny of David?

De punten waren toch wel "verrassend"...

Den Boein haalde de beste score op de theoretische kennisproef, Raf haalde net iets meer dan de helft van de punten (27/50). Ronny en David haalden even veel punten

De jurypunten waren duidelijk in het voordeel van Raf, die het net haalde voor den Boein. Ronny en David waren ook hier aan elkaar gewaagd

en dan als laatste de SMS-voting. hier werd het onderscheid NOG duidelijker: Raf haalde hier het maximum aan punten (250), terwijl de 3 andere kandidaten duidelijk minder stemmen achter zich kregen!

  kennisproef jury sms totaal
Chris 39/50 195 206 412 113 720
Raf 27/50 135 238 476 250 861
Ronny 31/50 155 166 332 65 552
David 31/50 155 183 366 98 619

Een duidelijk geëmotioneerde en verbijsterde Raf mag nu een jaar pronken met de titel Prins Carnaval! We wensen hem veel plezier en succes toe!

 
 
 
 

Sproekskes van 'n ajoin door AKV Beschomt

Geschreven door Koen De Vogelaere, Lut Van den Berghe on . Posted in Carnaval2017

Er was eens op woensdag 4 januari een carnavalsgroep, AKV Beschomt, die hun thema voorstelden in 'De Floereminne'. Niet zomaar een thema, maar een écht sprookjesboek: 't Sproeksken van 'n Ajoin / 't Sprookje van de Ajuin Nog niet zo lang geleden, maar wel nog lang voor de groepen in het A.N. hun thema's moesten doorgeven, was er niet zo ver van hier een bos.
Dit bos was ook geen bos zoals alle andere. In dit bos groeide maar 1 boomsoort, de echte ajuinenbomen. Allerlei dieren woonden er samen, met als koning, de dikke Vlaemsche Leeuw Christobal Dozjius I.
Andere figuren zijn Karim Kameleong, Sjakie Paoeoe, Marcelus en Vincensius Forrain, Tweekoppige Draak Zjang Poebelle, Keizersuil Doemevoesj, Woestijnratje Fatma, Kikker Poitepitjen, Saragossa Smetje, Orend Gustavius, lseveer Hozeprot & Kalle Koeng, Sientje Aasappels, Rutgaerd Den Vosich, Melangelo Dwarsligger... Elke gelijkenis met bekende Aalstenaars is louter toevallig...

 

"...in het bos stroomt een riviertje.. eerst helder en mooi, maar steeds werd het vuiler en vuiler... kan men het nog redden en vooral welke rol speelt onze 'slechterik' Rutgaerd?"

Prins Tony: "Het gaat om een liefst 32 bladzijden tellende boek met daarin het allereerste Oilsjterse Sproekske... compleet voorzien van een luister-CD en de eerste druk was binnen de 24u al uitverkocht. Prins Dennis verzorgde de illustraties, en de stemmen van Filip Van de Winkel en mezelf...

 

Deze luister cd, in het midden van het boek, is ingesproken zowel in het Oilsjters als in het algemeen beschaafd nederlands.

Voor de bereidwillige medewerking van onze verteller Filip werd er een waardebon voor een etentje geschonken. Voor het echte Oilsjterse kon men rekenen op diksjoneir specialist Jan Louies. Een assortiment met tal van streekbiertjes mocht deze in ontvangst nemen. 

 

Oorkondes ook voor prins Dennis, verhaalschrijvers Celine & Jos De Backer eveneens voor metjen Michelle Kiekens en petjen Patrick. Voor de talrijke jonge aanwezigen nog een fragment van 'den ezel uit Deirremonne'  welke op het einde van het verhaal op de barbecue terecht komt. Filip kon de menigte laten genieten en als afsluiter werd er nog een receptie voorzien voor alle aanwezigen. 

 

 

Het boek is verkrijgbaar voor 25 euro bij Liebaut in de Koolstraat te Aalst. Veel dank aan leden van AKV Beschomt en alle medewerkers voor deze boeiende en gezellige avond!!
Proficiat met dit prachtige verhaal!

 

 

 

 

tekstbron: Koen De Vogelaere & Lut Van den Berghe

foto's: Davey Merckx & Koen De Vogelaere

Traject Maandagsstoet 2017

Geschreven door Elien on . Posted in Carnaval2017

STRAAT KOP STAART
Nieuwbrugstraat 13.30 uur 16.30 uur
Denderstraat 13.40 uur 16.35 uur
Majoor Charles Claserstraat Start 16.45 uur
Statieplein 13.45 uur 16.50 uur
Stationsstraat 14.05 uur 17.00 uur
Esplanadeplein 14.10 uur 17.10 uur
Dendermondse Steenweg 14.15 uur 17.15 uur
Dirk Martensstraat 14.20 uur 17.25 uur
Bert Van Hoorickstraat 14.25 uur 17.35 uur
Vredeplein 14.30 uur 17.45 uur
Keizersplein 14.35 uur 17.55 uur
Zonnestraat 14.40 uur 18.10 uur
Houtmarkt 14.45 uur 18.20 uur
Pontstraat 14.50 uur 18.30 uur
Kerkstraat 14.55 uur 18.40 uur
Grote Markt 15 uur 18.50 uur

 

Traject Zondagsstoet 2017

Geschreven door Elien on . Posted in Carnaval2017

STRAAT KOP STAART
Nieuwbrugstraat 12.45 uur 17.25 uur
Denderstraat 12.55 uur 17.30 uur
Majoor Charles Claserstraat Start 17.35 uur
Statieplein 13 uur 17.45 uur
Stationsstraat 13.10 uur 17.55 uur
Esplanadeplein 13.15 uur 18.05 uur
Dendermondsesteenweg 13.20 uur 18.15 uur
Zeshoek 13.30 uur 18.20 uur
Dirk Martensstraat 13.35 uur 18.25 uur
Koolstraat 13.40 uur 18.35 uur
Koningin Astridpark 13.45 uur 18.45 uur
Klein Parksken 13.50 uur 18.55 uur
Gentsestraat 14 uur 19 uur
Vrijheidsstraat 14.05 uur 19.10 uur
Vredeplein 14.10 uur 19.15 uur
Keizersplein 14.20 uur 19.25 uur
Zonnestraat 14.25 uur 19.35 uur
Houtmarkt 14.35 uur 19.45 uur
Pontstraat 14.40 uur 19.55 uur
Kerkstraat 14.45 uur 20.05 uur
Grote Markt 14.50 uur 20.15 uur
Molenstraat 15 uur 20.30 uur

 

UA-58848661-1